Frågor och svar om kärleksrelationer

28 May 2006, 10:00 160
Annat, 0 år
Question


Hejsan,jag har en tjej som är 14 o håller fylla 15 vi har varit ihop i 1år och 3 månader ja får behandling hos BUP, för några veckor sen började jag tvivla kärleken till min älskade,Jag börja söka fel på henne hela tiden och försöka ändra hennes personlighet och lyckades lite men nu börjar jag få riktigt ångest för en sida av mig vill bli av med henne o den andra sidan vill ha henne. Min bästa vän säger att mina känslor mot henne har blivit svagare och pga av det kollar jag lite andra tjejer och blir sugen på att ragga dem. Men direkt efter en sån dära känsla får jag Ångest och panik. Jag vill att detta här ska sluta. Vad gör jag? Jag är så ärlig mot henne hon vet om allt detta som pågår i mitt hjärna jag säger allt jag vet till henne. Jag vill kunna förstärka mina känslor för henne!Kan någon snälla hjälpa mig?Vad skall jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att förstärka sina känslor i en riktning som man själv vill är inte alltid det lättaste. Istället låter det som att du är inne i en period där du börjat tvivla på dina känslor och det är en process som du sannolikt måste låta ha sin gång. Ibland visar det sig i slutänden att det kanske inte alls är kärleken som man egentligen tvivlar på utan det kan istället handla om att man själv tappat fotfästet och känner sig vilsen i sin egen person och då åker liksom allt annat med i farten och dras in i den karusell av känslor som man befinner sig i.
Så mitt råd till dig är att du fortsätter som du gör, nämligen att prata med henne och prata med den kontakt du har på BUP så kommer sannolikt dina känslor kring både henne och ditt liv att klarna med tiden. Men det kan ta lite tid så man måste ibland ha tålamod och stå ut med kaoset under en period och det kan vara väldigt jobbigt. Att ha stöd är däför viktigt och det verkar du ju ha, varför du sannolikt kommer att reda ut dom här frågetecknena.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar