Frågor och svar om musik

2 Jun 2006, 18:00 119
Annat, 0 år
Question


Hejsan!
Jag är en musikintresserad tjej som tar sånglektioner, sjunger i kör och spelar gitarr. Har spelat in lite smått hos en kompis och en låt hos en famefactory kille bara för att få prova på hur det var.
Jag vill seriöst satsa på musik och kommer ev. gå någon musikutbildning senare. Jag skulle vilja spela in en skiva som projektarbete nu i 3an.
Har ett 30-tal bra låtar på lager som jag själv skrivit text och ackord till som jag skulle vilja jobba på.
Jag undrar hur jag ska gå till väga om jag vill spela in?
Hur hittar man en bra studio med ngn som kan hjälpa en med att spela in musik? Kallas det demo då det som man spelar in där?
och hur gör jag sen.. ska jag skicka den till olika skivbolag för att se om det finns ngn chans att ngn skulle vara intresserad att ge ut min musik?

Tack på förhand! Lycka till i allt!

Svar

Har du inte inspelningsmöjligheter själv så blir det mer eller mindre kostsamt med inspelning i studio. Annars finns det många studios runtom i landet. NU vet jag inte i vilken landsdel du bor och därför
har jag svårt att ge dig tips på studio men hör dig för med musiker
på orten så kan de säkerligen ge tips.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar