Frågor och svar om få kontakt

11 Jun 2006, 12:00 357
Kille, 15 år
Question


Hej! Jag undar vad man skall fråga när man vill bli ihop med nån..har aldrig vetat det :S ..ska man fråga: vill du bli ihop med mei?? eller : får jag chans på dei??? snälla svara!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Man kan säga vilket som helst av det du själv föreslog.
Men många gånger så börjar man inte med att fråga om man ska bli tillsammans, utan man kanske börjar istället börjar med att ta kontakt. Man kanske går fram och pratar med den man är intresserad av, eller så börjar man flirta lite på avstånd för att väcka intresse och själv se om hon/han verkar intresserad tillbaka. Kanske träffas man när man är på fest och bjuder upp henne/honom osv, och så kanske man frågar ifall hon/han vill träffas nästa dag.
För vissa känns det naturligt att sedan fråga ifall man vill vara ihop, men andra tycker att det mer växer fram så frågan känns onödig.
Så, det finns alltså många sätt och det går inte att säga vad som är rätt och fel i det här, utan man får försöka följa sin egen känsla och lära sig efterhand. Det viktiga är att man inte hänger upp sig så mycket på vad man ska säga att man aldrig kommer till skott och ta kontakt. För det finns som jag sade många sätt att visa någon att man tycker om henne/honom, varför man inte ska fasta för mycket på vad som är rätt eller fel och säga, för det är alltså olika från situation till situation.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar