Frågor och svar om jämlikhet

22 Jun 2006, 13:00 275
Tjej, 14 år
Question


Jag har en kompis som aldrig lyssnar på mig när jag säger något. Allt ska vara på hennes vilkor! Hon bryr sig inte om mig, när jag mår dåligt! Hon bara säger att hon bryr sig fast det gör hon inte. Jag ska alltid finnas för henne men hon gör inte det för mig. Hon säger så mycket saker och tror att allt kan ordna sig! Hon sa rakt ut när jag mådde väldigt dåligt att hon inte ville vara vän med mig längre. Efter det har jag inte viljat pratat med henne om problem. Jag har svårt för att säga i från och ställer upp för henne vare så jag vill eller inte. Jag törs inte säga ifån vad jag tycker om saken, hon ska alltid får rätt. Hur ska jag göra så att jag vågar säga åt henne när någon inte är som det ska va? För hon bara trycker ner mig!

Svar

Det är viktigt att Du försöker arbeta med Din självkänsla., så att Du inte låter andra utnyttja Din följsamhet. Men kanske skulle Du behöva prata med någon vuxen Du känner eller någon kurator om Dina problem. Det är inte säkert att Din kompis kan hjälpa Dig och därför inte lyssnar. Det kan också vara så att hon har egna problem att brottas med. Genom att prata med någon vuxen kommer Din självkänsla att långsamt växa och därmed kommer Du inte låta Dig tryckas ner. Lycka till.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar