Frågor och svar om svartsjuka

22 Jun 2006, 13:00 145
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är en sjuttonårig tjej som lider av en sådan fruktansvärd svartsjuka. Jag blir helt galen och vet inte vad jag ska ta vägen när denna slår till. Det slutar oftast med att jag blir irriterad, ledsen och elak och om mina nära gör någonting "klumpigt" exploderar jag och kan bli fruktansvärt elak.

Vad kan man göra för att "bota" detta???
Är verkligen i desperat behov av hjälp! Svartsjukan förstör mitt liv!

Svar

Det är viktigt att Du försöker ta reda på vad det är hos Dig själv som gör att Du måste kontrollera andra människor. Troligtvis har det att göra med att Du har en stor inre osäkerhet som gör att Du inte tror Dig vara älskad om omtyckt. Det kan också handla om en rädsla för närhet som utrycker sig så att Du måste misstro andra. Jag tycker Du ska försöka få en samtalskontakt en kurator eller psykoterapeut som kan hjälpa Dig att förstå dig själv bättre. Iannat fall blir det lätt så att Du förstör Dian relationer genom Din svartsjuka fortsättningsvis. Lycka till.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar