Frågor och svar om kär

30 Jun 2006, 17:00 294
Annat, 0 år
Question


hej!
Jag har ett problem, gällande en killkompis, som jag har känt i några år. (fast träffat under korta perioder)
Det var en period i vintras då vi träffades riktigt ofta och hade kul. Han gav mig presenter och värsta blomman på alla hjärtans-dag bl.a. Sen helt plötsligt från mars och framåt, har jag knappt hört något från honom. Jag undrar varför. Han är inte sur på mig ialla fall, för han svarar på mina sms och vi hälsar de gånger vi stöter på varann. Min fråga är: Kan det vara så att han var kär i mig då i vintras, men eftersom jag inte visade något såndant intresse så "drog" han?
Jag har tänkt mycket på detta och vill veta hur han känner. Jag gillar honom och vill att vi ska fortsätta umgås som förut.
Jag har tänkt fråga honom om detta nästa gång vi ses.... *tacksam för svar*

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du har faktiskt svaret själv på din fråga, nämligen att enda sättet att få veta är att fråga honom. Kanske har du rätt när du tror att han drog sig undan pga att han inte fick något gensvar från dig, för efter din beskrivning låter det som om han gjorde en satsning på att det hela skulle utveckla sig till något mer.
Ska ni kunna umgås som vänner fortsättningsvis så är förmodligen det bästa att ni reder ut det här och sedan får du se om han vill ta upp tråden igen, eller om han helt enkelt inte orkar eller vill det. Men som sagt, att prata med honom är enda sättet att få veta och eventuellt komma vidare som vänner. Tänk bara på att det här kan vara känsligt för honom fortfarande ifall det nu var så att han var kär i dig och ville något mer med er relation, varför det gäller att vara respektfull i ett sådant här samtal och även att se till att man inte tar det när andra står runt och lyssnar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar