Frågor och svar om sexuellt utnyttjande

19 Jul 2006, 11:00 247
Annat, 0 år
Question


hej. jag är en 14 årik tjej som MÅSTE ha hjälp snabbt! För ca två år sedan vaknade jag en natt av att någon höll på att smeka mitt bröst. jag blev liv rädd och trodde att det var min pappa, men när jag sedan smyg tittade så såg jag att det var min storebror(han är 2 år äldre) detta har påvärkat vår relation otroligt mycket så vi bråkar varje dag. Jag mår väldigt dåligt av detta. Jag vågar inte änns såva med olåst dörr till mitt rum längre. jag har sökt hjälp förut men inte fått något svar. snälla, jag måste veta vad jag skall göra för att få det att sluta, annars kommer jag snart att göra något riktgt dumt. jag orkar inte mer nu.
tack på förhand

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Din bror har begått ett övergrepp mot dig som du självklart behöver hjälp att hantera. Att du har svårt att umgås med din bror efter det här och att du känner dig otrygg när du ska sova är inget konstigt i sammanhanget.
Mitt råd är att du söker hjälp på barn-, och ungdomspsykiatrin eller att du går till närmaste Ungdomsmottagning och får hjälp där.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar