Frågor och svar om obesvarad kärlek

19 Jul 2006, 11:00 140
Kille, 17 år
Question


Hej, jag är en kille på 17år som står in för ett stort problem med olycklig kärlek. För jag var kär i en tjej kommpis som har nekat mig och av de brött ihop totalt framför henne. (Nu var de så att hon nekade mig för att hennes bästa tjejkommpis var kär i mig. För jag vet att hon igäntligen gillar mig lika mycket som jag gillar henne, då hon hadde sakt till en av hennes vänner att hon tyckte att de skulle vara underbart att vara tillsammans med mig men att i praktiken skulle de inte fungera på grund av hennes bästa vän´s svartsjucka.) Effter detta har jag tagit avstånd från de gemensamma vänner som vi känner i ungfär två månader. Men nu har tid gått och jag har börjat ta upp kontakten med våra gemensamma vänner, så med tiden kommer vi ochså börja umgås igän. Nu är problemet som förståligt är att de känns obekvämnt att träffa henne effter att jag brött i hop framför henne. Specijel effter som jag möjligen kommer känna känslor för henne och att hon kommer bli förbannad över att jag försöker intresserar mig för andra tjejer. Vad ska jag göra, funderat på att fixa flickvän innan jag träffar henne för att vissa att jag ändast är intressarad av vän skapp till henne.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det låter som en lite krånglig väg att skaffa flickvän för att bevisa något för den här tjejen du pratar om. Och det känns ju heller inte riktigt schysst mot den eventuella flickvännen om du träffar henne bara för att bevisa något för någon annan.
Det enklaste är sannolikt att du söker upp den här tjejen istället och pratar med henne på tu man hand. Att bryta ihop inför någon är inget man behöver skämmas för, och istället för att gå runt och vara nervös för att träffa henne och inte kunna umgås normalt, så är det oftast bättre att prata om det hela.
Det behöver inte bli så dramatisk, utan man kan ses på ett fik och sedan säger man helt enkelt att man ville träffas för att rensa luften, eftersom man kommer att ses när man har gemensamma vänner. Berätta att det känns lite konstigt för dig med tanke på vad som hände, men att du vill att ni ska kunna umgås som vänner. Enligt min erfarenhet så brukar den här typen av samtal resultera i att båda känner en lättnad, varför allting brukar kännas lättare efteråt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar