Frågor och svar om musik

29 Aug 2006, 15:00 95
Annat, 0 år
Question


Jag heter Peter och är 15 år gammal. Enda sedan jag var 8 år gammal har jag sysslat med musik. (el)Gitarr, piano, munspel, ukulele, banjo etc. Jag har även spelat in mycket och varit deejay på ett 10-tal fester. Nu har jag och några vänner börjat bygga på en studio som troligtvis kommer att vara klar innan midsommar. Vi har verkligen satsat i detta projekt och lagt ut över 30.000 kronor i egna pengar på detta. Vi har även skapat ett "företag" eller en "organisation" som vi kallar för JRI - ett företag som ska göra det möjligt för band/personer att kunna spela in gratis hos oss. Vi ser allt som en hobby och gör det för att det är kul. Nu kommer min fråga:

Hur tycker du man ska göra för att kunna komma in på marknaden och bli lite mer kända? Vi vill inte bli kända så, utan mer kända så att folk ringer oss och bokar oss. Vi har ju en del kontakter men dom flesta skrattar bara åt oss, ett par 15/16/17-åringar som skapat ett produktionsbolag. Tycker du att man ska sätta in annonser i tidningen? sprida flygblad? etc

Tacksam för svar :)

Svar

Det är härligt att ni brinner för musiken. Kör på och se vart det bär. Det
som oftast är svårast är att nå ut så människor får veta att man finns.
Att man är duktig på det man sysslar med brukar vara bra reklam i sig
och sprida sig i branschen.
Tala om för skivaffärer och studieförbund m.m. att ni finns.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar