Frågor och svar om musik

29 Aug 2006, 15:00 94
Annat, 0 år
Question


Hej...
Jag är en tjej på 17 år snart 18 och jag har spelat fiol i snart 8 år, det är något av det roligaste jag vet, Men jag känner mig så mkt sämre än vad mina kompisar är.. Spelar i en grupp som kallar sig Petit Violon vi kör allt utan noter och lär oss i princip allt på gehör.
Vi är ofta ute på spelmansstämmor och kurser tillsammans och lär oss nya låtar och så och på gehör.. Men jag har jätte svårt för att lära mig låtarna, visst får jag tid och mkt hjälp går det men sällan man får det.. Skulle gärna vilja börja spela för en privatlärare också och inte bara i musikskolan men vet inte hur jag ska gå till väga för att finna en sådan? för min stora dröm är att bli fiolbyggare och det krävs ett bra gehör och kunskaper inom trä förståss men det har jag genom min linje.. Skulle bli jätte gklad för tips

Svar

alla har inte lätt för att plugga in nya saker. Spelar ingen roll om det
är musik eller ett ämne i skolan. Du har säkerligen andra kvaliteter
som kommer att dyka upp med tiden. Jag kan till viss del känna igen
mig och du kanske liksom jag blir låtskrivare istället.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar