Frågor och svar om kär

15 Sep 2006, 12:00 175
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har alltid sett mig som en stark person som aldrig har hängt upp mitt liv på killar och sen bara "pang". Och även om jag hade ett förhållande på ett år (som utvecklades från vänskap) så är det helt nytt för mig att gå att bli kär i någon. Speciellt i en kille som har flickvän och speciellt en kille som alla mina vänner inte tycker förtjänar att ha mig. Men jag ler vid tanken på honom och varje gång jag ser honom så gör hjärtat det där magiska skuttet.

Han har ett förhållande med en tjej som verkar hur trevlig som helst och jag tror att hon är jättefin. Så den enkla frågan jag ställer är:
Är det värt att yppa ett ord och bara förstöra för andra?!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Svaret på den frågan vet man aldrig förrän efteråt. Så tillvida man inte beter sig illa och försöker aktivt förstöra någon annans relation genom diverse fula knep, så är det enligt min erfarenhet inget konstigt med att uttrycka sitt intresse för en person även om den personen är upptagen för tillfället. Är den här personen nöjd och tillfreds med sin relation så är den normala reaktionen att bli smickrad men att låta det stanna vid det, och då är ingen skada skedd.
Så, det enda du behöver göra är att ta ansvar för dina känslor och se till att ditt agerande är okay, och sedan låta honom ta ansvar för sina känslor och sin relation.

Valet är alltså ditt och att säga att man är intresserad är inte att förstöra så länge man beter sig schysst.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar