Frågor och svar om våldtäkt

23 Sep 2006, 11:00 313
Tjej, 12 år
Question


jag blev tvigad till sex härom dan. det var 3 kilar i 15-16 årsålden. jag mår jätte dåligt av deta. våga inte tala om det för nån.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det du beskriver är ett övergrepp som bör polisanmälas. Men samtidigt så är det min erfarenhet att det kan vara väldigt jobbigt att anmäla en sådan här sak på grund av många olika orsaker.
Mitt råd är därför att du omedelbart söker upp en kurator eller psykolog i skolan eller på närmaste Ungdomsmottagning och pratar med henne/honom. Den personen kan sedan hjälpa dig med att både vara din samtalskontakt som kan hjälpa dig igenom den här händelsen, men också ett stöd i att göra en anmälan och det som kommer efter att man gjort en anmälan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar