Frågor och svar om våldtäkt

24 Sep 2006, 11:00 266
Tjej, 14 år
Question


Jag blev våltagen i sommras .^ Jag vill ha hjälp !

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Den hjälp du behöver kan du hitta inom barn-, och ungdomspsykiatrin. Men om du själv tycker det känns svårt eller jobbigt att ta kontakt med dem direkt så är mitt råd att du vänder dig till din skolkurator eller till närmaste Ungdomsmottagning.
Att bli utsatt för ett sexuellt övergrepp är en svår upplevelse som det ofta tar lång tid att bearbeta och då behöver man någon som kan hjälpa en igenom det. Även när det gäller polisanmälan så är det bra om man har någon som stöttar en och som hjälper en med vad man kan göra.
Så ta kontakt med någon av dem jag nämnde först och se till att du får någon som kan hjälpa dig att hantera den här situationen så bra som det går, och som även kan hjälpa dig med en eventuell anmälan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar