Frågor och svar om göra slut

3 Oct 2006, 11:00 240
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är en tjej på 17 år. Jag har ett problem. För ca 3 veckor sen började jag prata med en kille på msn. Han går i samma skola som mig och är hur snäll som helst, han är FÖR snäll. Sen nu har vi träffats 3 gånger och han tycker om mig. Han säger det hela tiden, men jag känner inte samma sak. jag vet inte om jag har modet att säga det till honom, jag kanske kommer knäcka det lilla självförtroende han har kvar, och jag känner mig som den hämskaste människan i världen. Snälla, säg till mig vad jag ska göra, för jag klarar inte detta längre.

Svar

Det låter som en krånglig situation men jag tror inte att du hjälper honom genom att dra ut på tiden. Du är inte en dålig person för att du inte känner attraktion för den här killen, det är något som det inte går bestämma sig för. Men om du verkligen vill vara snäll och visa respekt så tycker jag att du ska berätta för killen på ett försiktigt men ärligt sätt vad du känner, trots att det känns taskigt och pinsamt. Att någon är tillsammans med en bara för att de tycker synd om en är nog inte heller så bra för självkänslan. Antagligen känner killen redan av att något ”är fel”. Trots att det blir jobbigt för stunden så kommer det vara skönare i längden att få veta hur det ligger till.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar