Frågor och svar om stress

8 Oct 2006, 09:00 219
Annat, 0 år
Question


hej jag undrar vad som är för fel på mig.
jag har haft en Kraftig/dunkande huvudvärk varenda dag sedan 5 mars FÖRRA året!! jag orkar snart inte med detta.
jag har berrättat det för mina kompisar och mina föreldrar men det verkar som om dem inte tror mig!. snälla jag talar sanning vad ska jag göra snälla HJÄLP!!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Mitt råd är att du vänder dig till närmaste vårdcentral, eller går till Ungdomsmottagningen, alternativt till skolsköterskan så du får hjälp att komma fram till vad det här beror på. När man har huvudvärk av det här slaget så behöver man först utreda om det finns någon fysisk orsak till huvudvärken. Finns det inte det så är det troligt att det handlar om stress eller andra psykiska faktorer som utlöser huvudvärken. Och då bör man söka hjälp hos tex kurator för att komma fram till vad det är som man blir stressad av i sitt liv och hur man kan göra för att hantera det hela.
Men det är som sagt viktigt att man först tar kontakt med en läkare för att utreda om det finns en fysisk orsak till besvären.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar