Frågor och svar om kär

15 Oct 2006, 12:00 157
Kille, 13 år
Question


Jag är ihop med en snäll och söt tjej. Men nu säger hon att hon inte gillar mig lika mycket som hon gjorde förut, och att hon gillar mig som en kompis. Tips på vad man kan göra för att fixa till det?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det du kan göra är att prata med henne och fråga om hon själv vet varför hon inte gillar dig lika mycket. Ibland kan det nämligen vara så att det finns vissa saker som man inte är nöjd med när man är ihop men som man kanske inte tar upp med den andre. Om man går runt och känner att det är vissa saker som inte stämmer ett tag så kan det påverka ens känslor och man kan känna det som om att man inte gillar den andre lika mycket längre. Om man istället snackar om dom saker man inte är nöjd med och kanske hittar lösningar tillsammans på det som eventuellt är problem så kan känslorna komma fram igen.
Så, prata med henne och hör ifall det är något som ni skulle kunna göra tillsammans för att hon skulle vilja stanna kvar i förhållandet med dig. Om det inte finns något sådant utan det helt enkelt handlar om att hennes känslor svalnat vilket kan ske utan det finns någon egentlig anledning, så är det tyvärr bara att acceptera det. Men innan man gör det så kan man åtminstone för sig själv må bättre om man vet att man gjort vad man kunnat för att få det att funka.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar