Frågor och svar om här kan man få hjälp!

15 Oct 2006, 13:00 229
Tjej, 16 år
Question


Finns det något nummer man kan ringa när som helst på dygnet om man vill prata? Typ som bristelefonen. Alltid när jag känner att jag skulle vilja ringa, vilket är på helgerna på kvällen, så har dom ju inte öppet! behöver verkligen snacka med någon, vart vänder jag mig?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

BRIS och Röda korsets hjälptelefon (jourhavande kompis) har ju preics som du säger vissa öppettider som oftast är fram till 21.00 eller 22.00 på vardagkväller eller så är det dagtid på helgerna.
Det finns dock andra jourer som har öppet varje natt alla dagar på året och det är jourhavande medmänniska och jourhavande präst. Om du går in på:
http://www.vardguiden.se/Article.asp?c=3003
så hittar du länkar till dessa jourtelefoner i högermarginalen längst ner. Där ser du allas öppettider och telefonnummer och om du skriver ner allas öppettider så ser du att det alltid är någon som är öppen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar