Frågor och svar om flytta hemifrån

21 Oct 2006, 11:00 284
Tjej, 19 år
Question


Hej. Det är så att jag har ansökt om socialbidrag för att kunna betala en lägenhet jag har fått, just nu är jag arbetslös och kan inte betala hyran och jag vill absolut inte tacka nej till den här lägenheten. Problemet är att jag har en del pengar sparade, nämligen ca 20 000. De pengarna har jag fått av mina farföräldrar vid födelsedagar, jul mm, och är till för att ta körkort. Kan jag bli tvungen att använda dom här pengarna innan jag kan få bidrag?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, det kan vara så att du måste använda dessa pengar först. Det kan tyvärr se lite olika ut i olika kommuner hur man bedömmer det här, och vilken hänsyn man tar till att du kanske har behov av att kunna ta ett körkort för att öka dina möljigheter att få ett jobb. Mitt råd är att du tar kontakt med socialtjänsten i din kommun och pratar med en socialsekreterare där föratt utreda vilja möjligheter du har att få hjälp.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar