Frågor och svar om depression

30 Nov 2006, 15:00 161
Tjej, 15 år
Question


Jag är en 15 årig tjejsom tycker att livet är helt värdelöst att leva! mamm e alkoholist och min lillasyster amfetaminberoende är så trött på detta och mår bara så dåligt. har mått dåligt nu i snart ett år och har inte vågat säga någontimg till mamma jag har varit riktigt deprimerad så att jag till och med bara har satt mig ner och börjat stor gråta vet inte vad jag ska göra görutom att ta kontakt med Bup Men så är det det där att man inte alltid vågar göra det vad gör man då??sitter uppe hela nätterna och bara tänker är inte självmordsbenägen och så men oerhört depremerad//oycklig 15 åring

Svar

Jag tycker att det låter som du verkligen behöver att ta kontakt med psykolog eller kurator. Du kan vända dig till en skolkurator eller ungdomsmottagning. Vissa ungdomsmottagningar har kuratorer.
Kuratorn skulle kunna hjälpa. I alla fall skulle du kunna rådgöra och prata om hur du känner och vad du upplever. Eller så kan du kontakta BUP.

Det är kanske svårt för dig att bestämma för det första steget. Det är inget farligt med BUP eller kuratorn. Det viktiga är hur du mår och hur du ska gå tillväga med din situation. Därför tycker jag att du skulle vända dig till professionell hjälp där du bor.

Har du pratat med din syster om hennes beroende? Hur ser hon på de problem hon har? Har hon någon behandling eller kontakt med någon myndighet? Använder hon droger utan att det är känd för någon utomstående? Drogproblem går inte att dölja långsiktigt. Finns det möjlighet för att försöka prata med din lillasyster om det?!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar