Frågor och svar om självmordstankar

4 Dec 2006, 16:00 159
Annat, 0 år
Question


hejsan. jag har skrivit hitt typ 5 gånger. och inte fått något svar !!

jag är typ deprimerad dygnet runt och inte har lust och leva längre. i skolan är allt skit. har en klass som ignorerar mig och hemma är allt oxå skit. jag skär som hela tiden. får ångest på natten. gråter mig till sömns.
folk tror att jag är en glad person och de syns på utsidan. men på insidan så gråter jag. jag försökt tagit självmord två gånger.
jag vågar inte gå och prata med någon. jag är rädd för människor. och jag tror att jag har borderline..

eller så kan ni ignorera mig som alla andra gör och inte svara på detta mejl

/värdelös liten tös.

Svar

Det ser ut som du behöver prata med någon. En skolkurator eller kurator på ungdomsmottagning kan du börja med.

Om man tänker då att du skär dig så kan en konatkt på BUP (Barn och Ungdomspsykiatri) kan vara till hjälp.

Jag skulle råda att du gör det snarast. Jag kan förstå att det, kanske, kan vara svårt för dig att ta första steget. Men de specialsiterna kan vara till hjälp, de har både erfarenhet och utbildning. En skolkurator, kan till exempel, åtminstone vara en länk och råda om vem du kan vända dig till. Det är inget farligt med skolkurator. De har tystnadsplikt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar