Frågor och svar om självmordstankar

4 Dec 2006, 16:00 113
Annat, 0 år
Question


hejsan. jag skriver hit för jag vet inte vart jag ska vända mig o_O

jag gråter varje dag. är deprimerad dygnet runt, jämnt även fast jag är glad. i skolan blir jag nertryckt. har en klass som ignorerar mig.
men hemma är de värre. mina tre syskon, de slår mig. en av de, hon tar stryptag på mig. de retar mig, säger elak saker jämnt. att jag är ful,tjock, att jag borde dö, att jag inte har någon framtid osv. jag är bara så trött på det. har berättat för min mamma men hon verkar inte förstå. hon säger att jag ljuger. jag är värdelös i min familj. de är jag. jag är ingen. jag skär mig, har försökt tagit självmord två gånger. tar tabletter.
jag har ångest att gå till skolan... för panik jämnt. jag isolerar mig i mitt rum. jag har inga vänner, inga nära. ingen förstår vad som händer. jag är tyst jag säger inget. för jag vet inte vad jag ska göra.

tacksam för svar

eller så kan ni ignorerar mig som alla andra gör

/ anonym tjej

Svar

Jag skulle råda dig att prata med en skolkurator. Du måste prata med någon om vad som pågår både hemma och i skolan.
Försök att ta kontakt med skolkurator.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar