Frågor och svar om här kan man få hjälp!

23 Jan 2007, 12:00 115
Kille, 21 år
Question


Vad ska jag säga, kan inte ens beskriva hur jag mår. Det mesta känns bara meningslöst. Sitter helst hemma själv å kollar på Tv och hoppas att inte nån ska ringa så man måste göra nåt, undviker helst människor överhuvudtaget och jag är helt asocial och kan inte träffa nya människor då jag helst bara vill gömma mig, hoppas att inte nån ska prata med mig då jag bara kommer uppfattas som konstig. Har inga intressen alls, allt känns bara tråkigt. I min familj pratar man inte om hur man mår eller nåt sånt utan allt är väldigt ytligt. Har många syskon men alla är som främlingar då vi aldrig ringer och pratar med varandra eller träffas på annat än släktträffar. Jag har väl ganska många kompisar men undviker helst att umgås då det bara är jobbigt. Har jobbat några år med samma jobb vilket jag inte trivs med, har ingen aning om vad jag vill jobba med heller då jag inte har några drömmar överhuvudtaget om livet, allt känns bara tomt. Känner mig bara som ett tomt skal som vandrar omkring utan mening. Skulle inte spela nån roll om jag dör imorrn, det skulle bara kännas skönt att slippa allt. Vet inte var jag ska vända mig mina problem,vet inte ens om jag orkar ta tag i det heller.

Svar

Hej!
Du beskriver dig som asocial och att du helst inte tar kontakt med någon, utan väljer att hålla dig för dig själv. Du trivs heller inte med ditt jobb och har inga intressen eller drömmar inför framtiden.
Jag tror att du "tappat" dig själv på vägen att bli vuxen. Det är inte ovanligt för män i din ålder.
Du har säkert intressen, men glömt vad som gör dig glad och vad som väcker din kreativitet. Fundera över din barndom. Vad gjorde dig glad? Vad fick dig att vilja skapa? Utveckla din kreativitet? Vad ville du bli när du var liten?osv. Kanske kan du hitta en inre glädje om du tar dig att minnas dina önskningar som barn.
Du skriver att du helst undviker dina vänner och att du gömmer dig. Om du funderar en stund kanske du kan komma på en vän som du skulle kunna anförtro dig åt. Att ha någon att tala med gör att problemen ibland känns lättare. Ta´dig mod att hitta en vän! du har ingenting att förlora, enbart vinna.Om din vän sviker, var vännen inte värd dig!
Du beskriver att ni är som främlingar för varandra i din familj. Pröva att vara den som bryter isen och börjar prata. Berätta hu du mår och vad du känner, du gör säkert dina syskon en tjänst, förmodligen har de känt samma sak.
Tll sist, du beskriver att du inte trivs på ditt arbete.Vad hindrar dig att byta?.Tänk efter vad som en gång fick dig att välja detta jobb.Hur vill du att ditt jobb ska se ut och innehålla? Tänk åter på vad som fick dig att känna engagemang och glädje, utgå från det när du söker ett nytt jobb. Kanske kan du göra förändringar på det jobb du har? Fundera hur!
Jag tycker att du ska söka samtalsterapi för att hitta dig själv och din inre styrka!
Du kan finna samatalsterapeuter på webben eller i telefonkatalogen.
Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar