Frågor och svar om missnöje och bråk

5 Feb 2007, 12:00 139
Annat, 0 år
Question


Hej..
Jag och min sambo har varit tillsammans i snart 3,5 år och problemet är att min sambo blir lätt aggresiv och det är väldigt jobbigt, under ett utbrott säger han mycket elaka saker till mig, har sönder mina saker, och det leder ofta till att jag blir ledsen och börjar gråta och då blir han nästan ännu värre, då är det mitt fel att jag är ledsen osv...
Och för 1,5 år sedan börja jag slarva med maten pga att jag vill ha uppmärksamhet och nu kan jag inte kontrollera det längre, jag känner mig som ett finnigt jävla mullberg.

Jag känner mig ensam och förvirrad i min situation.. Vad kan jag göra?

Svar

Hej!
Jag ser att du tidigt, redan som 15-åring, flyttade ihop med din sambo, och ni har säkert redan hunnit prägla varandra en hel del.
Du verkar du ha mist kontrollen över din livssituation.
Att kontrollera sitt mattintag kan var ett sätt att åtminstone ha kontroll över sin egen kropp.
Acceptera inte din sambos utbrott och agressioner!!
Ta inte på dig hans problem, genom att tro att du är skyldig till dem!!
Uppmana honom att söka hjälp för sina problem, vilket han tydligen har.
Sök även hjälp för dina problem. Försök att få någon i din närhet, att tala med, föräldrar, syskon eller kompisar.
Att få någon att dela problemet med kan göra att det känns lättare att bära.
Men sök även professionell hjälp. Om du går i skolan kan du kontakta din kurator. I annart fall kan du söka på vuxenpsyk, hos psykolog eller samtalsterapeut. Du kan hitta de på webben eller i din telefonkatalog.

Om problemen med din sambo ändå kvarstår, bör du fundera över varför du stannar!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar