Frågor och svar om skilsmässa

5 Feb 2007, 13:00 142
Annat, 0 år
Question


hej, jag är en 20årig tjej som är ihop med en 31årig man, han har en dotter från tidigare äktenskap som är 9år. hon är hemma hos oss varannan helg. världens snällaste unge! underbart söt. men hennes mamma är inte riktigt frisk i huvet. har psykiska problem. och jag vet inte om jag ska inta en storasyster-roll eller en styvmamma-roll.
hon behöver en mamma men jag är bara 11år äldre. jag har pratat med min sambo om det, men han är rädd att hans ex-fru ska börja bråka med mig åxå..

jag är så kluven.

Svar

Hej!
Det kan vara svårt att hamna i den situationen som du befinner dig i.
Att vara styvmamma eller storasyster åt någon annans barn är ingen lätt uppgift, och det gör det ännu mer komplicerat att man dessutom lever tillsammans med en av barnets förälder.
Du undrar om vilken roll du ska inta gentemot 9-åringen.
Vad vill du vara? Hur känns det bäst för dig att vara? Måste du välja?
Ställ dig dessa frågor och fundera en stund.
Kan du välja den roll du gör bäst? Nämligen, att vara dig själv!
Barn genomskådar oss vuxna när vi försöker att vara något vi inte är. De vill att vi ska vara ärliga och uppriktiga, men kan också vara väldigt generösa och förlåta oss när vi gjort något fel.
Därför tror jag att du så småningom hittar din roll och vem du vill vara tilsammans med din 9-åring.
Lyssna till din 9-årings behov, och ge henne det hon behöver av dig som vuxen, människa och vän, i den livsituationen hon befinner sig i just då.
Hon vill inte ha en ny mamma, hon har redan en, det kan ingen ändra på!
Hon vill bara ha dig, precis som du är!
Lycka till med din underbara 9-åring!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar