Frågor och svar om självmordstankar

5 Feb 2007, 13:00 94
Annat, 0 år
Question


Hej,
För cirka tre år sen började jag må dåligt psykiskt. Jag fick tankar om att jag inte dög, tankar om självmisshandel, jag drog mig mer och mer undan från mina vänner, jag slutade att gå till skolan och idag har jag bara två vänner kvar. Jag går inte alls i skolan, sedan ett år tillbaka. Sedan ett halvår tillbaka har jag levt upp till mina självmisshandelstankar och fått självmordstankar. Jag pratar sällan med folk om hur jag mår och låtsas som om att jag är glad oftare. Jag sover dåligt och högst sex timmar/natt. Det är sällan jag har någon ork att träffa någon, stannar heldre hemma, ligger i sängen och lyssnar på musik. Jag har försökt att gå till BUP x antal ggr, men bara lyckats två. Är jag deprimerad? Isf borde jag få medicin?

Svar

Hej!
Du skriver att du började må dåligt för tre år sedan .Vad hände då? Vad fick dig att börja må dåligt? Fundera och gå tillbaka.Vad hade du då i ditt liv som gav det mening?
Du skriver att du inte går till skolan. Var finns de vuxna i din nähet? Du borde få hjälp och stöd att komma ur din situation!
Du skriver inget om din familj, men jag utgår ifrån att det finns en familj omkring dig.
Tala med dina föräldrar, syskon eller vänner. Låtsas inte vara glad om du inte är det! Visa hur du mår!Tala om vad du behöver!
De vill säkert hjälpa dig, men kan inte, om de inte vet hur eller vad du behöver.
Det låter som du är deprimerad.För att få veta om du behöver medicin, får du åter vända dig till BUP.

Ge inte upp!! Du kan förändra dina tankar och ditt liv!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar