Frågor och svar om självförtroende

5 Feb 2007, 14:00 78
Annat, 0 år
Question


Hejsan!
Jag e en tjej på 26 år snart 27. Jag lever med min sambo som är 33 år snart 34. Jag trivs super bra med honom... och han e underbar på alla sätt och vis.
Det e så att jag har så fruktansvärt dåligt självförtroende och jag grubblar ofta. Kan tänka liksom e det verkligen sant att han älskar mig,?! er jag som jag e?! Bara han inte lämnar mig osv.
Det e så under min barndom blev jag mobbad för att jag var kraftig, mullig.. och sen skrattade dom åt mig alltid då jag gjorde bort mig och i dag e jag rädd för att göra bort mig, rädd att det ska bli fel och att jag ska bli utskrattad... Är sån också som tar åt mig mycket och det som jag tar åt mig är det negativa.. det e inte alls bra...
Jag skulle behöva hjälp med mitt självförtroende...

Svar

Hej!
Ditt sätt att tänka, kan mycket riktigt , som du säger, bero på att du har ett dåligt självförtoende. Detta kan i sin tur bero på den mobbing du var utsatt för som barn.
Jag tycker att du skall söka hjälp hos en samtalsterapeut.
Du kan finna de under samtalsterapi på webben.
Där kan du få hjälp med att gå tillbaka till din barndom och att bearbeta de känslor och händelser, som påverkat dig hela ditt liv,och varför du har gjort dina val livet.
Men också , det mest värdefulla, att hitta tilliten till dig själv!

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar