Frågor och svar om menstruation

7 Feb 2007, 22:00 115
Tjej, 18 år
Question


Hej... HAr haft mens i ca 4 år. Min mens uteblev förra månaden.... och nu har den kommit tillbaka, men den vil aldrig sluta, har haft den i två veckor snart, och jag blöder ganska mycket, kan jag ha fått en infektion? vad ska jag göra i sånna fall, tacksam för svar, detta börar bli jobbigt =(

Svar

Hej!
Finns den någon risk att du kan ha varit gravid och fått ett tidigt missfall?
Om det är så, är oftast den blödningen riklig och med klumpar av blod. Man kan också ha blödningar upp emot ca 2 veckor. Oftast behöver man inte göra något alls. Därför att kroppen har en självläkande förmåga. Det vill säga att blödningen upphör och du får ny mens efter ca 4-5 veckor.
Viktigt använda preventivmedel om man inte vill bli gravid.
Det kan också vara en infektion - klamydia till exempel. Du kan vända dig till Ungdomsmottagningen/Mödravårdscentralen för att testa dig. Provet görs på urin. Eventuellt kan en läkarundersökning behövas om du inte blir bra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar