Frågor och svar om p-piller

11 Feb 2007, 16:00 2759
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag behöver hjälp fort!
Jag och min pojkvän hade sex utan kondom tre dagar innan jag skulle ha mens. Det var jättedumt gjort, och jag är rädd att han kom lite i mig.
Sen fick jag mens på typ torsdag, men det var jättelite, och den höll på i en dag, sen typ försvann den. Den har inte kommit tillbaka. Men jag trodde ju på torsdagen att jag hade fått mens, så då började jag med p-piller. Men sen försvann den ju. Jag gjorde ett gravtest som visade negativ. Men jag undrar vart min mens tog vägen? Finns det risk att jag är gravid ändå?

Svar

Min fråga till dig är om ni haft oskyddat sex efter förra gången du hade mens?(alltså för 1 månad sedan) Med tanke på att din nuvarande mens var så liten. Givetvis finns risken för graviditet. Så du behöver göra om graviditetstesten igen efter några veckor. Sedan kan mensen ibland vara så kort utan att du är gravid. Du hade också börjat med p-piller vilket ibland kan påverka mensen som du beskriver den. Fortsätt med p-pillren och gör om grav.testen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar