Frågor och svar om graviditet

11 Feb 2007, 17:00 371
Annat, 0 år
Question


Hej.
Jag är en tjej som äter minipiller (cerazette).
Så glömde jag ta en dag, och jag vet att när man glömmer att ta en dag, så blir man oskyddad i 1vecka. Men jag hade sex iallafall.
Nu efter 2veckor har jag fått illamående och måste spy, fast än att jag är frisk. Kan man bli illamående så snabbt som efter 2 veckor om man är gravid?
Jag har hört att man kan ta ett pissprov själv och kolla med febertemp om man är gravid, hur gör man då och hur får man reda på om man är med barn?

tack på förhand.

Svar

Risken för graviditet är liten om du endast glömt Cerazette 1 dag. Man kan glömma upp till 36 timmar. Så troligtvis mår du illa av någon annan anledning. Vinterkräksjukan kanske? viktigt att tänka på vid kräkningar och diarre att effekten av minipiller och p-piller minskar. Man behöver alltså komplettera med kondom, eller låta bli att ha sex under denna tiden.
Graviditetstest görs på urinprov, testet finns att köpa på apoteket eller välsorterade butiker eller på Ungdomsmottagningen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar