Frågor och svar om menstruation

11 Feb 2007, 18:00 204
Annat, 0 år
Question


kan jag skjuta upp min mens genom att inte äta sockerpillrena på min karta och direkt börja på nästa riktiga piller direkt?
vad kan hända? vad händer sen, om man bara gör detta en gång nån gång, blir det nått knas då?

Svar

Svårt att svara direkt på din fråga eftersom du inte skriver vilket p-piller det gäller. Rent generellt kan man säga, att om man använder p-piller som har samma hormonmängd i alla tabletterna utom sista veckan då det är så kallade socker piller. Så kan man alltså hoppa över socker pillren och gå in på en ny karta direkt med hormontabletterna och äta den tills den tar slut och få mensen då. Det är inte farligt att göra så här någon gång då och då.
När det gäller andra p-piller som har olika hormonmängd i sig är det bättre att fråga den barnmorskan som skrivit ut p-pillret.
Eller skriva vilket p-piller det gäller och fråga mig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar