Frågor och svar om p-piller

15 Feb 2007, 21:00 217
Tjej, 16 år
Question


Hejsan. För cirka 2 år sedan började jag äta p-piller och då hade jag neovletta, men eftersom jag inte mådde så bra av dem bytte jag till trimiron för ca 6 månader sen, och nu mår jag mycket bättre. Men när jag åt neovletta brukade jag alltid skjuta upp mensen genom att äta ihop två kartor (så jag fick mens var sjunde vecka). Nu undrar jag om man kan göra så med trimiron också? Jag har varit på ungdomsmottagningen och frågat två sköterskor men då fick jag olika svar så nu är jag osäker. Tack på förhand :)

Svar

Nej, du ska inte ta 2 kartor efter varandra, eftersom Trimiron är uppbyggd på ett annat sätt än Neovletta. Säkerheten blir inte tillräckligt hög då. Utan du bör följa de råden som finns i förpackningen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar