Frågor och svar om kondylom ( könsvårtor )

17 Feb 2007, 17:00 213
Tjej, 15 år
Question


Hejhej! Jag har en fråga om man kan få vårtor i underlivet? runt slidöppningen har jag fått som utåtstickande finnar eller vårtor. det började med en men efter några månader hade den förökat sig. när man pillar bort dem så börjar det bara blöda och hjälp vad ska jag göra? kan det ha och göra med någon könssjukdom för jag har även blivit av med oskulden och previntivmedlet sprack. Jag har funderat på att gå till ungdomsmottagingen men jag vågar inte, jag behöver verkligen hjälp tänk om jag har fölorat en egenskap i livet.

Svar

Det låter av beskrivningen att dömma som det skulle vara könsvårtor eller kondylom som dom heter. Men för att vara på den säkra sidan bör du förstås bli undersökt. Så vänd dig till Ungdomsmottagningen för att få hjälp.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar