Frågor och svar om mini-piller

17 Feb 2007, 17:00 426
Annat, 0 år
Question


Jag har gått på cerazette i nästan ett år nu och har inte haft någon mens eller mellanblödning sedan jag började med dessa, men har nu fått bruna flytningar.
Jag vet att man kan få mellanblödningar av cerazette och antar att det är det jag fått, men är inte det bara i början man får det? Är det något fel tror du eftersom att dessa "flytningar" har uppkommit så pass sent?
Mvh

Svar

Troligtvis så är det ingen fara alls. Ibland kommer det någon liten brunaktig blödning -flytning. Har du tagit några andra läkemedel som kan reagera med Cerazette, tex antibiotika, koltabl.? Om du inte har testat dig för klamydia så bör du göra detta. Om du också bytt partner så bör du kolla dig igen.För den sjukdomer ger väldigt diffusa symtom. Annars behöver du inte bry dig om blödningen. Försök att ta dina -Cerazette så regelbundet som möjligt. ibland kan det vara detta som gör att det blir blödningar. Om tablettintaget varierar mycket från dag till dag.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar