Frågor och svar om akut p-piller

17 Feb 2007, 18:00 284
Kille, 24 år
Question


Hej. Jag hade sex me en tjej i förrgår o ingen sa nåt om kondom så då tog jag för givet att hon käkade p-piller. Men när jag hade kommit i henne så visade det sig att det gör hon inte. Shit! Aja det får bli dagen efter piller då. Men nej då säger hon att hon typ e allergisk mot preventivmedel men att jag behöver inte oroa mig, hon kan nog inte bli gravid. Jag känner mig lite maktlös, vad ska man göra i en sån här situation? Jag vill inte ha barn!

Svar

Du har säker lärt dig något av detta eller hur? Ta aldrig något för givet! Använd kondom det skyddar mot graviditet och könssjukdomar.
Tjejen skulle självklart upplyst dig om att hon inte hade något preventivmedel.Det är bådas ansvar. Jag tycker att hon ska ta akut p-piller. Man är inte allergisk mot detta. Det finns vissa som inte bör ta tabletterna och det är kvinnor som haft utomkvedshavandeskap tidigare eller haft inflammation i äggledarna. Annars kan man ta akut p-pillret.
Viktigt att ta behandlingen så snart som möjligt helst inom 72 timmar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar