Frågor och svar om p-stavar

18 Feb 2007, 19:00 637
Annat, 0 år
Question


hej jag är en tjej på 19 år och jag är orolig för att jag kanske är gravid
jag har p-stav jag vet att dom säger att den är väldigt säker men jag vet också att det finns chans att bli gravid.
jag har den senaste tiden haft en liten bödning men annars har jag ingen mens alls, och jag har alltid haft en väldigt platt mage men nu putar den ut jag har inte mått så bra dom här senaste veckorna och när jag va hos min gyn sa hon till mig att eftersom jag jag har p-stav så kan jag inte bli gravid och hon tycker att det är onödigt att göra ett gravidetet test och jag vet inte va jag ska göra jag börja bli väldigt orolig.

Svar

Risken att du skulle vara gravid är liten. Men eftersom du är orolig så är det bättre att du gör en graviditetstest. Att magen är mera bullig på dig kan ha andra orsaker än graviditet. Du kanske har gått upp i vikt? Magen -tarmarna , att du är gasig i magen.? Om du inte mår bra så kanske du behöver hjälp från läkare/barnmorska eller någon annan?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar