Frågor och svar om självmisshandel

19 Feb 2007, 12:00 117
Annat, 0 år
Question


Hej,
Jag är en tjej på 15 år som har lite ehm ja problem.
Det är så att jag lätt kommer in i deprimerade perioder, så har det vait enda sen jag var 12, första gången jag skar mig, sen blev allt bra igen tills jag blev 13, skar mig lite till, allt blev bra, sen blev jag 14 , skar mig bara mer och mer, ibland tog det en timme för såret att sluta blöda men jag ville inte be om hjälp, jag försökte skära mig i halsen eftersom jag kände att jag inte orkade mer.
Får liknade ångerstfall, och känner att jag måste skära mig, måste skada mig så mycket som det går men det blir bara mer och mer,

Vågar inte prata med skolsyter om detta eller med kuratorn är rädd för att de ska ringa hem, alla tror att jag mår bra, men jag har självmordstankar osv.

Andleningen varför jag mår dåligt är familljen kompisar mm men..

Hur mycket tystnadsplikt har egentligen skolsyter om det gäller ens eget liv?

Svar

Hej!
Du behöver någon att prata med!Och att någon ger dig kärlek och uppmärksamhet!
Kuratorn har tystnadsplikt, vilket innebär att han inte får ringa hem till dina föräldrar utan ditt samtycke.
Därför råder jag dig att gå till din skolkurator för att prata om dina problem.
Skolsyster har också tystnadsplikt och hon kan tillkalla hjälp från psykologer och läkare för att du ska få den hjälp du behöver!!
Att få någon att tala med gör att du inte känner dig så ensam och att dina problem inte känns så tunga att bära.
Våga lita på din kurator och skolsköterska!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar