Frågor och svar om misshandel

19 Feb 2007, 13:00 144
Annat, 0 år
Question


Hej!!!

Jag har en fråga..Det är så här att jag är gift sen 5 år tillbaka men min man har varit borta i 3 år kom tillbaka för 2 år sen..Problemet är att jag vill ha barn men inte han och i 2 års tid har han inte kommit in i mig är så rädd att jag ska bli med barn!! Kommer det på tal så vill inte han prata om det.. Sen har är det jätte mycket bråk mellan oss allt jag gör så tycker han att jag gör fel de har gått över gränsen så att han till och med har slagit mig så mycket att jag fick hjärnskakning,har ingen och prata om det vågar inte säga de till nån..Jag är rädd att han utnjutar mig bara för att stanna i Sverige?? jag vet inte vad jag ska göra jag älskar han över allt annat ,jag är så trött på det nu jag behöver råd från nån..

Svar

Hej!
Du har hamnat i en svår position med din man och bör söka hjäp snarast!!
Du skall INTE accetera att han misshandlar dig!!Det kan du polisanmäla!
Det finns hjälp att få!!
Det finns olika kvinnojourer i landet, du kan söka på din hemkommun.
Du kan också söka hjälp hos en psykolog, psykoterapeut eller samtalsterapeut.
Där kan du också få hjälp att hantera din önskan om att få barn.
Har du funderat på hur det skulle bli med ett barn i familjen
när din man misshandlar dig?
Du bör råda din man att söka hjälp för sina problem.
Att tillåta sig att bli misshandlad behöver ingen göra, så därför, även om du älskar honom, bör du, för din egen skull, lämna honom, åtminstone tillfälligt.
Kanhända inser han då allvaret i sitt beteende och förändrar sig.
Försök att få någon i din närhet att tala med en vän, en förälder eller syskon, det känns lättare att bära om man har någon att tala med.
Var inte rädd för att gå vidare, det går att förändra sitt liv!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar