Frågor och svar om få kontakt

19 Feb 2007, 13:00 105
Kille, 14 år
Question


Hej, jag har ett enorm problem ojag hoppas ni kan svara på det fast det e komplicerat, Det e så här att jag blev ovänn med min bästa kompis för 3 månader sen, efter att jag hade varit taskig mot honom eftyersm han inte ville följa med poå en fest. Det va på en fredag sen på måndagen var det jättespänt mellan oss och vi knappt pratade med varann, efter varje dag blev det mer spän o nu är det hemskt vi gör allt för att undvika varann , och det är skitjobbigt, just nu så har jag inga vänner jag kan va med på fritiden och det känns skitjobbigt och mina föräldrar stör sig på det. Han som jag blev ovänn med har däremot en person kan brukar va med efter skolan. Och dem har gaddat ihop sig mot mig rejält, och hans nya kompis, brukade vi hata innan, och han avskyde verkligen han som han är med , han bruklade snacka skit om honom alltid, Han har bara hycklat. snälla hjälp mig vad ska jag göra för att få kontakt med min förlorade vän igen??!

Svar

Hej!
Att förlora en vän är mycket jobbigt och man kan känna sig ensam och övergiven.
Jag kan bara gissa mig till varför din kompis valt att vara med en kompis ni inte tyckte om, men det låter som om det var för att straffa dig.
Du skriver att du hade varit taskig emot honom.
Sa du förlåt till honom?
Är det det han önskar att du ska säga?
Jag tycker att du ska pröva be om förlåtelse, då kanske han slutar att straffa dig.
Pröva med att ringa honom, annars kanske du kan sms:a om det känns lättare.
Det allra bästa sättet är nog ändå om ni kan mötas ensamma för att be varandra om förlåtelse och reda ut vad som blev fel!
Våga ta kontakt för att få din förlorade vän tillbaka!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar