Frågor och svar om kompisrelationer

19 Feb 2007, 17:00 92
Annat, 0 år
Question


Just nu mår jag inte bra. Jag har varit mycket med tjejer som pratar mycket om hur fula som är/hur snygga alla andra är/hur fet man är osv. och jag har anpassat mig efter dom, även fast jag inte är en som pratar om sånt.
Nu när jag varit med dom i en så lång period känns det som om mitt ordförråd har halverats, jag har inget att säga längre. Jag kommer bara på saker om utseendet osv. och det är inte jag. Detta har gjort att jag har fått mycket mycket svårare att få kontakt med nya människor, jag blir bara tyst. och vågar inte ta iniciativet att starta en konversation. Jag vill igentligen inte umgås med mina närmaste vänner, men jag kan inte bara lämna som i sticket.
Vad ska jag göra?

Svar

Hej !
Jag tycker att du skall berätta vad du känner ,och att du ledsnat på att prata om utseende. Tänk igenom vad du vill prata om egentligen ,
och ta upp det med dina vänner, kanske har de känt samma ska, men ingen som vågat säga det.
Var inte rädd för att ta upp nya ämnen med människor du träffar, det gör dig intressant och då väcker du förmodligen andras intresse också!

Utgå bara från dig själv och anpassa dig inte efter de andra längre!
Dina vänner kommer att finnas kvar även om du nu vill lära känna nya, och du lämnar de inte i sticket!
Du finns ju kvar!
Följ dina inre tankar , då kommer du att hitta nya ord!!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar