Frågor och svar om meningen med livet

19 Feb 2007, 19:00 87
Annat, 0 år
Question


Jag håller med om det här med meningen med livet det har hänt mig ofta nu att livet käns meningslöst.
Nu har jag haft problem med en annan sak också,jag har haft jobbiga tankar som fått mig att gråta vid massor av tillfällen.
vet ej vad jag ska göra skulle behöva något tips och tack på förhand.

Svar

Hej!
Svåra frågor att svara på.
Meningen med livet är nog något de allra flesta funderat över någongång i sitt liv.
Något enkelt svar finns inte på den frågan, utan förmodligen är det så att vi alla måste finna vår egen tro eller mening med livet.
Hur man gör det, är det få som kan svara på, men livserfarenheter kan vara en ledtråd.När man är så ung som du är, har man inte så mycket erfarenhet av livet och du får nu bilda dig en egen upfattning av vad ditt liv kan ha för mening.
Kanhända har du kunskap om olika religioner och deras olika läror och där kan man välja vad man vill tro på.
Min erfarenhet säger mig dock att den största meningen med livet är kärleken, då menar jag den kärleken som vi människor kan ge varandra utan att vi begär något tillbaka. Den kärleken kan man finna runt omkring sig om man bara är lite uppmärksam.
Vad sedan detta har med vår existens här att göra kan som sagt var och en åsikt om.
Du skriver att du har jobbiga tankar.Att gråta som du gör är bra, det blir som en ventil för själen.Att stänga inne jobbiga tankar gör att vi lagrar en massa som vi sedan får släpa med oss resten av livet. Gråt därför ut din förtvivan.
För att kunna ventilera dina tankar och sorg vore det bra för dig att uppsöka din skolkurator och prata med dina föräldrar eller en vän.

Dessa frågor är viktiga och du hjälper andra att få tala om sina tankar kring detta om du tar dig mod att ta upp detta.
Så småningom hittar du nog din väg!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar