Frågor och svar om lärare

21 Feb 2007, 10:00 165
Annat, 0 år
Question


Tycker ni borde svara på fler frågor!!! Och oftare! jag har skickat in en massa gånger men får aldrig något svar. det här är ju ett bra ställe att kunna få prata av sig på..

Har en fråga nu iallafall som jag hoppas att ni kanske svarar på :)
jo att det är såhär.. det går väl inte allt för bra för mej i skolan. har 4 IG och ett utav dom i Matte. Fixar jag inte upp det där betyget till höstterminen kommer jag få gå IV på gymnasiet. och det vill jag inte :(
nu går jag på möten uppe hos rektor.. med mamma och massa människor. men det blir ju inte bättre.
Likadant hade jag byggt upp ett jätte förtoende till en lärare. jag tyckte väldigt mycket om henne, alltså jag kunna prata med henne om ALLT. verkligen ALLT.
och nu så när alla lärare har fått reda på från rektor att hålla koll på mig så jag går på lektionerna så pratar hon knappt med mig längre. Total ignorerar!! svårt för er att förståå kanske.
men hon var väldigt pratglad innan och sådär. :(
har haft huvudverk hur länge som helst nu, och jätte ont i magen. Jätte lätt att gråta och ja, fan va värdelöst allt känns.

jag VILL ju verkligen klara av skolan. men det finns ingen motivation. jag lägger ner allt jag har till att plugga, men det är bara närvaron som krånglar. blir så matt :(

aja, det vart rätt långt. hoppas ni inte tycker jag är allt för konstig.

Svar

Hej!
Synd att du inte fått svar på dina frågor! Vi ska försöka att bli bättre och svara på fler!
Du skriver att du haft kontakt med en lärare som var pratglad, och om jag förstår rätt, tror du att hon nu lyssnat på de andra lärararnas omdöme om dig.
Har du frågat henne varför hon inte vill prata med dig? Kanhända är det inte med avsikt.
Om du ändå känner att det inte hjälper kan du söka upp din skolkurator för att få hjälp. Där berätta hur du mår och få motivation för ditt skolarbete.
Prata även med dina föräldrar, kanske de kan hjälpa dig så att du blir mer närvarande i skolan tex påminna om läxor, tider osv.
Av lärarna kan du också få hjälp med att lägga upp en planering av ditt skolarbete.Då blir det lättare att göra lite itaget men ändå nå sitt mål.
Bra att du vet att du vill klara av skolan!! Hedra dig för det!
Det du skriver är inte konstigt. Många har liknande problem i skolan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar