Frågor och svar om kondylom ( könsvårtor )

21 Feb 2007, 10:00 328
Annat, 0 år
Question


Hej, Jag har varit otrogen mot min kille två gånger med 2 olika killar oskyddat, som klassas för Players, som är med i princip varenda tjej. Och nu lyder min fråga: För någon månad sen fick jag ungefär som vårtor vid slidöppningen, men som efter en vecka försvann, men efter någon vecka igen, kom de tillbaka, fast denna gången vid ändtarmsöppningen. Kan det vara så att någon av dessa två killar har smittat mej med någon sjukdom, och om jag skulle vara det, måste någon förälder vara med när jag testar mej?
Och måste jag tala om för min kille, om jag nu är smittad? Han skulle bli förstörd ifall han fick veta att jag varit otrogen, plus att jag känner mig väldigt rutten som överhuvudtaget gjort så mot honom!! Jag älskar ju honom, han är det finaste för mig. Skulle aldrig kunna hantera om han lämnade mig.
Jag behöver hjälp, snälla svara!

Svar

Det kan vara Kondylom -könsvårtor som du blivit smittad med. Kondylom är en vanlig sexuellt överförbar sjukdom. Det är ett virus precis som vanliga vårtor man kan få på händer och fötter. Men man kan få andra små plitor i underlivet också, så för att få veta vad detta är så behövs det att någon undersöker dig. Så vänd dig till Ungdomsmottagningen för hjälp. Om du har Kondylom så borde du berätta detta för din pojkvän. Han kanske redan har dessa vårtor också? Det bästa skyddet man kan använda är kondom.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar