Frågor och svar om p-piller

21 Feb 2007, 10:00 744
Annat, 0 år
Question


Hej jag e en tjej på 15 år. Jag å min kille brukar ha sex och jag äter p-piller (Neovletta 28), men nu har jag inte fått min mens.. Har ätit pillrena sen nyårsafton å då hade jag mensen i 4 veckor...
Jag har en broshyr och i den står det att om man spyr 3-4 timmar efter att man har tagit pillret så e det inte säkert att det hjälper... men vi har inte haft sex sen jag spydde.. (14 februari). Mamma vill att jag ska ringa ungdomsmottagningen men jag har svårt att prata med människor.
Kan jag vara gravid? Jag har tagit pillret nästan samma tid varje dag, en timmes skillnad eller liknande så det ska ju skydda.
Vill ha svar så fort som möjligt.

Kramar

Svar

Hej.
Jag har svårt att tro att du skulle vara gravid av din beskrivning att dömma. När man börjar med p-piller så kan det bli strul med mensen de 3 första månaderna. Om du har tagit precis som man ska göra, ej kräkts inom 3 timmar från tablettintaget, ej tagit antibiotika(starka sorter), koltabletter, eller Johannesört. Så har nog mensen hoppat över ändå. Du bör givetvis göra en graviditetstest, det finns att köpa på apoteket. Be din mamma om hjälp. Eftersom du inte ville gå till ungdomsmott.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar