Frågor och svar om att vara gravid

21 Feb 2007, 11:00 90
Annat, 0 år
Question


Hejsan!

jag har tagit mini-pillerna "carazet" innan pga av blodproppar i familjen.
jag satt in en pstav i armen för ungefär ett år sedan, men innan jag började äta p-pillerna så tog jag ingeting, använde inte kondom eller någonting, och jag blev inte gravid, inte för jag strävade för det, men jag började tänker nu i efterhand, hur jag klarade mig över ett år utan någonting och blev inte gravid!

så undrade bara är det svårare för vissa att bli gravid? hur vet man skillnaden? och om man har haft en p-stav är det svårare efter det, för folk har jagat upp mig lite om att det är svårare att bli gravid efter att man har haft den?

Svar

Ja, det kan vara svårare för en del att bli gravida. Men det är inget som man vet om i förväg, i regel.( finns sjukdomar som kan försvåra)
Att du inte blivit gravid är troligen rena turen!
Du har inte svårare att bli gravid efter att du använt P-staven än för något annat preventivmedel.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar