Frågor och svar om menstruation

21 Feb 2007, 19:00 86
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är så orolig. Vet att ni förmodligen kommer ge mig rådet att uppsöka UM för graviditetstest, vilket jag också ska göra snarast möjligt. Min fråga är dock; kan man ha blivit gravid trots att man har tagit "dagen-efter-piller"?
Jag har problem med oregelbunden mens, och det har hänt tidigare att den inte kommit på ca 2 månader. Om man inte räknar mensen jag fick efter "pillret", så är perioden som jag inte haft mens på nu ca 2 och ½ månad...
Jag vet också att det kanske är rent psykologiskt, att jag "motar" bort mensen med min oro. Hur lång tid kan man egentligen mota bort den med tanken?
MYCKET tacksam för svar.

Svar

Om du har tagit akut p-pillret som är rekommenderat, så är risken för graviditet liten. Men gör ändå en graviditetstest, eftersom du är orolig.
Hur länge man kan mota bort mensen kan jag inte svara på, det går nog inte svara på den frågan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar