Frågor och svar om graviditetstest

24 Feb 2007, 09:00 80
Annat, 0 år
Question


Hej,
det är så att jag och min tjej har haft oskyddat sex bra många gånger, dock har jag inte fått utlösning inuti henne utan dragit ut penisen innan. Hon hade mens för c.a 1-1,5 vecka sedan och har nu haft väldigt ont i magen i 3 dagar, så ont att hon tom legat och gråtit i telefonen på kvällen och inte kunnat somna. Så min fråga är om detta är tecken på att hon med stor sannolikhet är gravid? Och vad borde vi göra framöver? Tjejen var på ungdomsmottagningen idag där de sa att hon skulle komma tillbaks nästa månad pga att hon nyligen haft menstruation. Men vad ska vi göra, båda är oroliga eftersom detta inte varit något planerat och vill ha definitivt svar så fort som möjligt.

Tack på förhand!

Svar

Att ha avbrutet samlag är förstås bättre än inget preventivmedel alls. Men det är inte en speciellt säker metod. Därför: att innan du får utlösningen så kan det komma ut spermier ändå. Så välj gärna någon bättre metod!
så slipper ni denna oro varje månad. Det är också som ungdomsmott. säger att ni ska komma tillbaka när mensen har uteblivit ca 1 vecka för att göra graviditetstest. Före denna tiden så kommer det inte att visa något, vilket ger er en falsk trygghet. Det onda som din flickvän hade är inte lätt att svara på. Men eftersom din tjej varit till ungdomsmott. redan så har väl det onda gått över.? Annars så kan hon få hjälp där med ev. en gyn. undersökning. Man kan ibland få ont mitt emellan två mensperioder det är vid ägglossningstid. Det kan ibland göra ont 1-2 dagar, och det är inte farligt. Om smärtan skulle hålla på längre och bli värre så måste man kanske söka akut på sjukhus för detta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar