Frågor och svar om graviditetstest

24 Feb 2007, 09:00 112
Annat, 0 år
Question


Hejj..
jag har två frågor.. kan man komma anonym o inte behöva säga sitt namn alls till ungdomsmotagningen?
andra frågan är, hur långt tid ska man vänta innan man tesstar gravitet? för det har gått ungefär 10 dagar för mej nu och jag har redan börjat känna illa mående och flytningar???? kan man redan tessta sej ??? men senaste gången vi hade sex var för 5 dagar....

Svar

Du behöver inte känna någon oro för att kunna uppge ditt namn och personnummer, när du kommer till ungdomsmott. Därför att personalen som jobbar där har tystnadsplikt. Vilket innebär att man inte få tala om att tex du har varit till ungdomsmott. och förstås inte vad du gjort där. Om någon anhörig tex skulle ringa och fråga om du varit där. Så är det inte tillåtet att upplysa om detta. Så du behöver inte känna någon oro!
Om du gått 10 dagar över mensen så kan du göra en gravidtetstest omgående. Antingen vänder du dig till ungdomsmott. och får hjälp, eller så köper du en test på apoteket.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar