Frågor och svar om första gången

24 Feb 2007, 14:00 718
Annat, 0 år
Question


Tjena jag är en tjej på 15 år ..
Jag har aldrig haft sex förut, men när jag och min pojkvän som jag hade förut skulle göra det förut så gick det inte.
Jag var för trång.

Och jag får inte äns upp en tampong. Är det mödomhinnan som sitter i vägen eller vad är det för fel ?? Jag vill veta, jag är orolig om det är något fel..

För alla tjejer ska väl få upp en tampong ??

Jag vill ha svar så fort som möjligt det vore snällt // En orolig tjej

Svar

När man ska ha sex första gången så är det inte alltid så lätt! Man känner sig spänd och nervös. Kanske rädd att det ska göra ont rädd att bli gravid osv. Det finns mycket muskler i underlivet. Som ibland kan bli väldigt spända, så det inte går att ha samlag.
Det som är viktigt är att du själv VILL ha sex! Att du kan känna dig trygg med din pojkvän. Att han inte har för bråttom till själva samlaget. Att ni använder kondom, så du inte riskerar att bli gravid. Det är också viktigt med förspel, så att du känner lust till sex. Då ökar genomblödningen i underlivet och du blir fuktig där. Musklerna slappnar också av. Din pojkvän kan använda 1 finger och föra in i slidan och öka på till 2 när du känner att det känns okey. Sedan tror jag nog att ni kan ha samlag.
Beträffande mödomshinnan så är den oftast inte så tjock att den är ivägen. Det kan ibland uppstå en liten blödnng- som är helt ofarlig.
Alla tjejer får inte upp tampong. Om man spänner sig så gör det ont att föra in en tampong. Ibland kan det vara bra och vänta någon månad och prova igen, så kan det säker gå lättare. Det är också viktigt att man för upp tampongen högt upp i slidan. Om den sitter för långt ner så gör det ont. Se vidare på instruktionerna i paketet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar