Frågor och svar om underlivet

24 Feb 2007, 14:00 426
Annat, 0 år
Question


Hejsan!
Jag undrar hur pass mycket flytningar det är normalt att ha? Jag har oftast ganska mycket och måste ha trosskydd för att känna mig fräsch, jag tycker detta är jobbigt och undrar om det finns något sätt att minska ner flytningarna? Mina kompisar behöver ju inte använda trosskydd, men för mig blir det bara blött i trosan om jag inte använder det vilket jag upplever som ofräscht. Det är ju dessutom inte så bekvämt med trosskydd alla gånger och det blir dyrt i längden.

Jag är ganska säker på att det inte är en infektion för jag har haft det såhär sen långt innan jag fick mensen (när jag var tretton). Flytningarna luktar hellr inget förens de har stelnat då kan det börja lukta lite illa, men inte fisk eller så...

Snälla hjälp mig, jag vill verkligen slippa trosskydd men ändå känna mig fräsch och torr i trosan!

Svar

Hur mycket flytningar man har är väldigt individuellt för kvinnor. En del har ganska mycket, ungefär som du beskriver det. Andra har nästan ingen alls. Men när det gäller dig så bör du ändå söka hjälp på ungdomsmottagningen för undersökning av läkare. Han/hon kan se på flytningen, ta prov och titta i mikroskop om det finns bakterier, svampar. Ev. få någon behandling.
Om det sedan inte visar något så får du lov att acceptera att du har mycket flytningar. Det kan vara bra att du undviker att ha trosskydd på dig jämt. För det blir ganska instängt och det behöver vara mera luftigt. Även om det betyder att du måste byta trosor lite mera.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar