Frågor och svar om orgasm

24 Feb 2007, 15:00 314
Tjej, 18 år
Question


Hej! jag skulle vilja fråga 2 frågor: Hur får man lättare orgasm vid samlag och onani(jag är 18 och har alldrig haft orgasm)? Oftast när jag har sex så dröjer de alltid flera försök innan killen kommer in i mig, är jag för trång eller kan man kanske testa nån speciell ställning som gör att de går lättare? tips?? // tack på förhand

Svar

Det är viktigt med förspel. Dvs så kroppen gör sig förberedd. Att man smeker varandra där man tycker att det känns skönt. Så du/ni måste berätta vad som känns bra eller inte. Då ökar den sexuella njutningen. det finns inga skrivna regler att det ska vara på ett visst sätt. Man gör som man tycker känns bra.
Sexuell upphetsning:
När det gäller kvinnan så ger det ökad puls, blodflödet i huden och underlivet ökar. svällkropparna i klitoris,blygdläppar och omkring urinröret och slidmynningen sväller. Själva slidan vidgas och förlängs. slidans väggar blir våta, det kallas för lubrikation. Brösten kan svälla och bröstvårtorna styvnar.
Hos män ger det ökande blodflödet att penis reser sig, blir större och styvnar- erektion. det kan komma en vätska ur urinröret som ibland kallas för försats som smörjer urinröret. Dessutom dras testiklarna närmare kroppen och pungen sväller. Även män kan få bröstvårtor som styvnar.
Orgasm:
När den sexuella upphetsningen stegras så småningom när gränsen till orgasmen känns oundviklig. Under orgasmen så ökar andningen och blodflödet ännu mera och den sexuella upphetsningen når sin höjdpunkt i regelbundna sammandragningar av musklerna i bäckenet. Hur länge det varar är olika från gång till gång. En del upplever inte sammandragningarna. Orgasmen kan vara olika stark vid olika tillfällen.
Utlösningen: under orgasmen får män oftast utlösning. sammandragningarna hjälper då till att stöta ut sädesvätskan. Men män kan få orgasm utan att få utlösning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar